21 juni 2017
19:00

Säters IF FK

Referat: Fagersta Södra IK - Säters IF FK

Wow vilken vändning!! Södra vände 0-1 underläge i halvtid till en säker 5-2 seger i toppmötet mot Säter . Säter började bäst och hade initiativet i matchinledningen där Södra hade det svårt mot Säters höga press. Södra får ett läge efter 7 minuter då Wille Klasén skär in från kanten och avlossar ett skott som går strax över . Säter har en frispark som säsongsdebuterande Daniel Hedlund I målet tippar i ribban och till hörna. Säter fortsätter att skapa chanser och är nära då en anfallare lobbar mot Helge i målet men bollen seglar över målet. Säter får ytterligare ett friläge där Helge I målet får göra en en fin räddning på skottet. Säters ledningsmål kommer i den 44:e minuten då en omarkerad Andreas Helmersson nickar in bollen. Södra får ett bra läge då vi får en frispark , Jocke Larsson drar till med vänstern och målisen håller på att tappa in den men bollen går ut till en hörna . 0-1 i halvtid där Södra hade svårt att få till nåt eget spel och där Helge höll oss kvar I matchen . I halvlek så var det ett missnöjt södra gäng som lovade varandra att förändra match bilden och ta tag i spelet. Och som man gjorde det !!
1-1 kommer genom Emil Zoltek i den 55 :e minuten efter att William Klasén prickat ribban först . Wille hade ställt in siktet och I den 65:e minuten avlossar han den stora kanonen och gör 2-1 målet efter en lång utspark från Helge så hamnar bollen hos Wille som drar till på halvolley och bollen sitter snyggt i ena krysset. Södra öser på och gör 3-1 i den 67 : e minuten genom Emil Zoltek som gör sitt andra för kvällen efter ett fint förarbete utav Simon Sundin. 4-1 gör Jama Hassan i den 75 : e minuten som styr in Emil Zolteks skott. 5-1 gör William Klasén efter att jama spelat fram Wille detta sker i minut 77 och innebar Södras 5:e mål på 25 minuter !!!!. Andreas Helmersson putsar till siffrorna på övertid och fastställer slutresultatet till 5-2.
Riktigt starkt gjort att vända ännu ett underläge mot ett bra lag . Det visar på bra lagmoral. Bäst i Södra var Daniel Hedlund I målet som höll oss kvar I matchen i första halvlek då Säter förde spelet , en mycket stabil match i övrigt oxå utav Helge.
David Finn-Andersson och Jocke Larsson var riktigt bra oxå. Framåt handlade det om radarparet William Klasén och Emil Zoltek som gjorde 2 mål var och varsin assist. Nu tar vi ledigt över midsommar och laddar för match mot ett tufft Kvarnsveden på bortaplan den 28/6 .